Over

Vanille Charlotte is een one-woman bedrijf opgericht door mezelf, Veerle. Moeder van twee (Charlotte en Jasper), getrouwd met Hans, wonend op het platteland ergens buiten Leuven, liefhebster van reizen, koken, winkelen en fietsen, en full time bezig met het maken van taarten.

In een vorig leven was ik bankier, maar toen ik op een dag besloot dat ik liever iets léuks deed voor de kost, heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt. 

Ik maak alles in mijn eigen keuken met de grootste aandacht voor smaak en afwerking. Ik werk graag een idee in detail uit zonder de smaak van het geheel uit het oog te verliezen. Kortom: een taart moet er niet alleen mooi uitzien, ze moet vooral lekker zijn. En het feestvarken blij maken.

Mijn inspiratie? Die haal ik overal. Alles wat mooi, lief, lekker en charmant is trekt wel mijn aandacht. Op sociale media volg ik getalenteerde ‘cake artists’ van over de hele wereld en sta ik dagelijks nog te kijken van hun creaties. Maar evengoed klassieke Franse patissiers, moderne Amerikaanse blogsters of Engelse en Vlaamse TV-chefs kunnen me weer frisse ideeën geven. En uiteraard mijn klanten die dromen van hun eigen stukje cake heaven.

En de naam Vanille Charlotte? Wel, combineer de naam van mijn allerliefste dochter met de allerbelangrijkste smaak in gebak, en mijn bedrijfsnaam was een feit.

Ik hoop binnenkort voor jou een taart te maken!

Veerle

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x